НОВИНИ

Затоплянето продължава, на места утре се очакват температури до 20 градуса

В някои части на страната, обаче остава мъгливо и сравнително студено

постепенно затопляне често слънчево време близките дни
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 30.11.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес варират от 5° на запад до 12° на изток. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, но ще има и много райони с трайни мъгли.

И през нощта на много места в равнините и котловините ще бъде облачно и мъгливо. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 4°, на морския бряг - от 6° до 9°, в София – след минус 4° тази сутрин, утре ще бъде около минус 1°

И утре в западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, както и в котловините от Югозападна България почти през целия ден ще се задържи облачно и мъгливо. Максималните температури в тези райони ще са между 5°-10°. Над останалата част от страната, където ще бъде слънчево, с умерен и силен югозападен вятър, се очакват стойности между 15° и 20°.

По Черноморието на места денят ще започне с мъгли, които бързо ще се разсеят до слънчево време. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево време и в планините, но и ветровито. Ще духа силен, по билата и бурен югозападен вятър. Температурите значително ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 3 до 6 градуса.

В събота ще остане слънчево, със сутрешни мъгли, на места – трайни, а температурите – и минималните, и максималните, ще бъдат много широки граници.

През нощта срещу неделя ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат и в неделя, все още предимно от дъжд. С продължаващото застудяване в много райони до вечерта и през нощта срещу понеделник ще преминат в сняг. В понеделник валежите ще спират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК за самолета на Лавров: Държавите не са длъжни да съгласуват с нас разрешенията за прелитане
ЕК за самолета на Лавров: Държавите не са длъжни да съгласуват с нас разрешенията за прелитане
Откриха конференцията на ООН за климата КОП28 в Дубай
Откриха конференцията на ООН за климата КОП28 в Дубай