НОВИНИ

Жертвите на падналия във Филипините самолет вече са 50

жертвите падналия филипините самолет вече
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:00, 05.07.2021
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Филипинските сили за сигурност продължават да претърсват отдалечен южен остров за данни за полета на самолет, катастрофирал в едно от най-тежките военни въздушни бедствия в страната.

Транспортният самолет е превозвал 96 души, повечето от които наскоро завършили армията. 50 души са загинали, сред които 47 военнослужещи и трима цивилни, когато самолетът е избухнал в пламъци в село, съобщи говорителят на въоръжените сили на Филипините генерал-майор Едгард Аревало. Други 53 са ранени, повечето от тях войници. Не е ясно дали пилотите са сред оцелелите.

"Имаме хора на място, които проверяват целостта на частите за доказателства, които ще извлечем, най-вече записващото устройство за полетните данни. Освен разкази на очевидци, ние търсим също записи на радиоразговори между пилота и контролната кула", заяви Аревало.

Повечето от пътниците наскоро са завършили основно военно обучение и са били разположени на неспокойния остров като част от усилията за противодействие на бунтовниците в региона с мюсюлманско мнозинство.

Инцидентът е най-смъртоносният за филипинските военновъздушни сили. Това е последният от поредица авиоинциденти тази година. Миналия месец хеликоптер Блек Хоук падна по време на тренировъчен полет през нощта, убивайки и шестимата на борда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поискаха 70 млн. долара откуп след мащабната кибератака в САЩ
Поискаха 70 млн. долара откуп след мащабната кибератака в САЩ
Иранската атомна електроцентрала отново работи
Иранската атомна електроцентрала отново работи