НОВИНИ

15 незаконни постройки в район „Младост“ получиха предписания за събаряне

Ромските бараки в района на околовръстното шосе в София са проблем, с който институциите се борят от близо 10 години. 15 незаконни постройки в столичния район „Младост“ получиха предписания за доброволно премахване. Най-често, няколко месеца след премахването, незаконните жилища изникват отново. Днешната акция е след сигнали на граждани заради купищата боклук около нерегламентираното селище.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:22, 07.02.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Ако до две седмици незаконните постройки по поречието на р. Кална не бъдат премахнати, от полицията ще го направят принудително.

Ромските преселници най-често се установяват около река, правят си подслони от изоставени строителни материални и живеят така, докато не ги изгонят. Пунктовете за вторични суровини в близост, също са фактор при избора на място, защото тези хора се препитават като обикалят по контейнерите и предават отпадъци. След като убежищата им бъдат премахнати, те ще се върнат в Кюстендил. Опитът обаче показва, че още напролет ще се върнат...

Теренът около р. Кална е общински. Граждани вече няколко пъти сигнализират за оформилото се гето на метри от околовръстното шосе между кварталите Младост и Горубляне.

арх. Румен Русев, кмет на р-н "Младост": Излет може би си правят покрай р. Кална и за съжаление остават за по-дълго и замърсяват околността и природата.

След демонтажа на постройките, районът ще бъде почистен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите Пожарникар на годината
Връчиха наградите "Пожарникар на годината"
„Алфа рисърч“: 33% от българите не биха подали сигнал за корупция
„Алфа рисърч“: 33% от българите не биха подали сигнал за корупция