НОВИНИ

2900 полицаи участват в издирването на избягалия затворник във Франция

Във Франция близо 3000 полицаи издирват рецидивиста, който вчера избяга с хеликоптер от затвора. Власти свързват случая с дронове забелязани да летят над затвора преди няколко месеца. Те вероятно са били част от подготовката за вчерашното зрелищното бягство с хеликоптер на опасен престъпник, подозират френските власти. Беглецът е рецидивист, отговорен за смъртта на полицай, в издирването му участват около 2 900 служители на реда.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:54, 02.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Цялостна проверка в затвора Рeо край Париж трябва да открие пробива при бягството на 46-годишния Редоан Фаид. Той бе измъкнат само за 10 минути с хеликоптер от трима въоръжени с Калашников.

Съучастниците проникнали с флексове в помещението за свиждане, където осъденият се срещал с брат си.

Фаид излежава 25 години за въоръжен грабеж на инкасо автомобил през 2010 г. При последвала престрелка загива 26-годишна полицайка.

Едуар Филип, премиер на Франция: Знаем, че е опасен. Наясно сме, че е решителен и искам да го открием възможно най-бързо.
;

Фаид е бягал и от друг затвор през 2013-та. Тогава използва експлозиви и успява да се укрие 45 дни. Признава, че черпи вдъхновение от филми като „Белязаният“ (Scarface, 1983 г., с участието на Ал Пачино, бел.ред.), нарича режисьора на лентата „Жега“ (1995 г., с участието на Ал Пачино и Робърт де Ниро) Майкъл Ман свой технически съветник.

Никол Белубе, министър на правосъдието на Франция: Преди няколко месеца персоналът на затвора е видял дронове, не изключваме те да са свързани с бягството, но това трябва да установи следствието.

Братът на Фаид се разпитва. Хеликоптерът на бягството е открит опожарен край Париж, отвлеченият пилот е в шок след нанесен побой. Колата, с която са продължили бегълците, е открита на паркинг в търговски център.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус с израелски туристи се запали в движение близо до Поморие
Автобус с израелски туристи се запали в движение близо до Поморие
Последно сбогом на пазителя на миналото - проф. Божидар Димитров
Последно сбогом на пазителя на миналото - проф. Божидар Димитров