НОВИНИ

30 убити и 50 ранени при бомбен атентат в Ирак

Атентаторът, носещ пояс с експлозиви около кръста, се самовзривил сред публиката на любителски футболен мач в Искандария, провинция Вавилон - смесен сунитски и шиитски град на около 40 км южно от столицата Багдад.

bnt avatar logo
от БТА
09:29, 26.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Най-малко 30 души бяха убити и над 50 са ранени днес при самоубийствен атентат по време на футболен мач в иракската провинция Бабел според местната полиция, цитирана от ДПА.

Атентаторът, носещ пояс с експлозиви около кръста, се самовзривил сред публиката на аматьорски футболен мач в Искандария, провинция Вавилон - смесен сунитски и шиитски град на около 40 км южно от столицата Багдад, съобщиха полицейски източници в провинциалната столица Хила.

Веднага след атентата силите за сигурност отцепили мястото на взрива, опасявайки се от втора експлозия срещу цивилните, притекли се на помощ.

Ислямска държава пое отговорност за терористичната атака, предаде Ройтерс.

Атентатът съвпадна със съобщението на иракския военен говорител Яхия Расул, че иракската армия и шиитски племенни бойци са отнели западния град Кубейса от ИД, в рамките на операцията срещу групировката в провинция Анбар, след като правителствените сили си върнаха столицата на провинцията Рамади през февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортна треска отдава почит на знаменития Кройф
"Спортна треска" отдава почит на знаменития Кройф
Германия остава потенциално заплашена от терористични нападения
Германия остава потенциално заплашена от терористични нападения