НОВИНИ

На кого помогна Българската Коледа

Както ви обещахме, тази вечер ще ви покажем отчета от благотворителната кампания "Българската Коледа" за изминалата година.Благодарение на всички вас през годините бяха събрани близо 17 милионалева. Подпомогнато беше лечението на над 700 деца. Закупени бяхамедицинско оборудване и линейки за 110 болници. Сега кампанията за спасение на болните българчета започва отново - за осма поредна година. Както всяка година решенията ще се взимат от специалистите за всеки конкретен случай. Но най-голямото решение зависи от всеки един от нас. Вижте за какво бяха използвани вашите пари и се уверете, че всяко левче, което дарихте е дало живот и надежда.

bnt avatar logo
от Боряна Каменова
19:54, 28.11.2010
Чете се за: 01:33 мин.
Българската Коледа
кого помогна българската коледа
Снимка:

Както ви обещахме, тази вечер ще ви покажем отчета от благотворителната кампания "Българската Коледа" за изминалата година.
Благодарение на всички вас през годините бяха събрани близо 17 милиона
лева. Подпомогнато беше лечението на над 700 деца. Закупени бяха
медицинско оборудване и линейки за 110 болници. Сега кампанията за спасение на болните българчета започва отново - за осма поредна година. Както всяка година решенията ще се взимат от специалистите за всеки конкретен случай. Но най-голямото решение зависи от всеки един от нас. Вижте за какво бяха използвани вашите пари и се уверете, че всяко левче, което дарихте е дало живот и надежда.

През 2009 година ние помогнахме на 265 деца с тежки заболявания. Със
сумата от половин милион лева бяха купени лекарства за 106 деца и беше
осигурена рехабилитация за 127 деца с детска церебрална парализа. С вашите дарения беше осигурено лекарството Genotropin за цялата 2010
година - а без него децата редки болести са осъдени никога да не порастнат. За 10 дечица с двигателни проблеми бяха закупени помощни
средства, а 5 малки пациенти отидоха на консултация в чужбина.

От всяко кътче на страната пращахте левчетата за болните деца. Ще ви
припомним някои от техните истории.

Помогнахте на малката Гюлчин от Хасково, която страда от рядко тежко
заболяване. Тя е като кукла от порцелан и от най-малкото костите й се
чупят.

Ремзие Наимова, майка на Гюлчин Гюнай:- Тя не се развива нормално, не расте. Както виждате е дребничка, слабичка е. И това значи да не можеш да оставиш детето си 5 минути само, трябва да съм все до нея, да я пазя.

Помогнахте на Тони от Нови Искър. Той е с един бъбрек, а другият е крайно недоразвит. С ваша помощ Тони порастна, дори сбъдна своята мечта - да кара влак. И си намери приятели.

Помогнахте на Любчо, който пред очите ни порастна и проходи. Той победи съдбата, която още в майчината утроба го беше обрекла на страдание. Катастрофа и после детска мъка, без вина.

Пенка Гоцева, класната на Любчо, 34 СОУ "Стою Шишков": - Иска да тича, иска да играе физическо, иска да играе топка. И ние мислим, че ще стане.

Направихте Коледата на много други семейства истинска. Вие сте причината вече всички новородени задължително да се изследват за 20 генетични заболявания. С вашите пари беше закупена медицинска апаратура за 22 болници. Александровска болница получи уникален за Балканите апарат,
който може да спаси зрението на много недоносени бебета.

Ремзие Наимова, майка на Гюлчин Гюнай: - Който има възможност наистина трябва да помогне, просто един лев, един смс не е нищо, предполагам. Всеки може да си го позволи.

Коледа наближава. Сега отново можем да помогнем. Защото всяко живо
същество страда, но да съчуства и да помогне в беда, може само
човекът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов откри ремонтирания бул. Брюксел
Бойко Борисов откри ремонтирания бул. Брюксел
Опасни нарушения в аварийната лента на магистрала Тракия
Опасни нарушения в аварийната лента на магистрала Тракия