НОВИНИ

44 нелегални имигранти бяха заловени на сръбско-румънската граница

Румънски гранични полицаи заловиха през последните 24 часа 44 граждани на Ирак, Сирия, Либия, Индия и Пакистан при опит да влязат нелегално на територията на Румъния от Сърбия, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на териториалния инспекторат на полицията в град Тимишоара.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:48, 09.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
нелегални имигранти бяха заловени сръбско румънската граница

При акции за борба с нелегалната имиграция през последното денонощие румънски гранични полицаи са открили в района на граничните селища Коморъще и Лъцунаш две групи от по 12 чужденци, идващи от сръбска територия. В първата група били граждани на Ирак, Сирия и Либия - петима мъже, една жена и шест деца. Втората група била съставена от 12 иракски граждани - шестима мъже, четири жени и две деца. Чужденците заявили на румънските власти, че опитали да прекосят незаконно сръбско-румънската граница с цел да достигнат държави от Западна Европа.

Днес сутринта в района на граничните селища Герман и Клоподия румънските гранични полицаи заловили още две групи чужденци, които опитвали да проникнат незаконно на румънска територия. В първата група били шестима мъже, четири жени и четири деца - граждани на Ирак, а във втората - шестима мъже (трима от Индия и трима от Пакистан). И тяхната цел била да достигнат Западна Европа.

Чужденците са разследвани за нелегално преминаване на държавната граница. Сръбските власти ще бъдат информирани с цел предприемане на съвместно разследване на нарушението и прилагане на споразумението за реадмисия, посочва румънската полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки хиляди участваха в демонстрация на любовта в Стокхолм
Десетки хиляди участваха в "демонстрация на любовта" в Стокхолм
Окончателно: Четири партии влизат в парламента в Армения
Окончателно: Четири партии влизат в парламента в Армения