НОВИНИ

53 са вече жертвите на пожара в търговския център в Русия

Расте броят на жертвите в търговския център в руския град Кeмерово. Вече е потвърдена смъртта на 53-ма души. Повечето от загиналите са деца. Все още се търсят причините за пожара.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:25, 26.03.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Над 40 деца загинали в пожара. Оказали се в огнен капан. Стихията лумнала на 4-ия етаж и бързо се разразила. Противопожарната система не се задействала. Служителите на търговския център казали на хората за пожара. За да се спасят, някои започнали да скачат от прозорците.

Евгений Дедюкин, зам. директор на Службата за извънредни ситуации, Кемерово: Пожарът обхвана площ от 1500 квадратни метра. Конструкцията на търговския център е много сложна, има много запалими материали.

При пожара, част от покрива на търговския център рухнал върху 2 кино зали. Това затрудни спасителната операция.

Андрей Иванов, психиатър: 17 души са настанени в болница. От тях 10 са възрастни, а седем - деца. Състоянието на възрастните остава тежко.

Късо съединение, неизгасена цигара, версиите за трагедиите да много. Появи се и съобщение, че в залата с батути, едно от децата имало запалка и вероятно е предизвикало пожар.

Повече от 17 часа пожарникарите се бориха със стихията. В погасяването участваха над 600 огнеборци. 16 души все още са в неизвестност. Предполага се, че са затрупани от руините на падналия покрив. Според спасителите вече няма надежда да бъдат открити оцелели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 5 юни обявяват първото класиране за първокласниците в Пловдив
На 5 юни обявяват първото класиране за първокласниците в Пловдив
Пучдемон се явява днес пред съда в Германия
Пучдемон се явява днес пред съда в Германия