НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

“Трите мечки” приключват с лятното турне. Бахаров, Вергов, Карамазов ще изиграят „Дакота” на 29 юни в Разлог. После малко почивка и се стягат за есенно турне. Появи се зрителски въпрос - А кога ще дойдете в Чикаго? Очакваме отговор и на този въпрос.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:24, 25.06.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Ето я сцената за Зенитфюжънфест . В уникалното родопско село Долен – архитектурен и исторически резерват ще съберат магията на българския фолклор и новите технологии. На фестивалната сцена ще се появат Котарашки, Оратница, Тъпани и гайди Мерудия и гости от чужбина. Народните носии влизат в диалог с новата мода, архаичните поеми и песни – с новите комуникационни канали. Изкуство и предприемачество също ще си кажат това онова. Изобщо организаторите се опитват да покажат не просто как оцеляват традициите, а как завихрят бъдещето.

И Европа ще се сдобие с издание на феста Burning man, но догодина в Амстердам. За мото са избрали „Къде спят овцете”. В края на август фестивалът за алтернативно изкуство отнов ще събере свободомислещите в пустинята Невада.

Избрани герои и откъси от едно друго кино - от соцреализма се настаняват във Виваком Артхол.Боряна Росса е работила върху колажа с авторски възстановки цели пет години.

Виртуозите от „Квартет Гершуин” ще стъпят за първи път на българска сцена. Музикантите иноватори са приели поканата да участват в Новогодишния музикален фестивал в НДК. Има доста време до събитието, но нека се порадваме по-дълго. Квартетът покорява световните сцени и печелят титлата „Майстори на импровизацията”. Четири рояла и среща на класика, поп и джаз. Усетете полъха сега виртуално, а в края на годината и съвсем реално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ще прелеят ли политическите емоции и на футболния терен?
​Ще прелеят ли политическите емоции и на футболния терен?
Петицията с искане за нов референдум във Великобритания подкрепена от над 2 млн.
Петицията с искане за нов референдум във Великобритания подкрепена от над 2 млн.