НОВИНИ

Започна европроверка на прокуратурата

След двукратно отлаганe днес официално започва работа мисията от евроексперти за независим анализ и оценка на българската прокуратура. Четирима магистрати от Великобритания, Германия, Испания и Холандия вече са пристигнали у нас, потвърди за "По света и у нас" ръководителят на представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев.

започна европроверка прокуратурата
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 27.06.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

От сутринта те са започнали работа по програма, която е предварително съгласувана с Министерството на правосъдието и прокуратурата. Магистратите ще се срещнат с представители на различни институции и наши експерти, включително от неправителствения сектор, съобщи Златев. Първите им разговори са с правосъдния министър Екатерина Захариева и с ръководството на държавното обвинение.

Започващата днес техническа мисия ще продължи до края на седмицата и ще бъде последвана от още няколко работни посещения в следващите 6 месеца. Задачата на експертите е да изследват структурата и начина на функциониране на държавното обвинение - йерархията и специализираните структури, а също информация за интегритета и натовареността на прокурорите. Анализът им ще бъде обобщен в доклад с препоръки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дигитализират културното наследство на Пловдив
Дигитализират културното наследство на Пловдив
Полицията издирва 37-годишен чешки гражданин
Полицията издирва 37-годишен чешки гражданин