НОВИНИ

Как преговарянето на уроци да бъде по-интересно за децата?

Проект, който има за цел да насърчи учебния процес и да допиринесе за затвърдяването на преподавания материал, получава евро средства по програма "Еразъм +". "Интерактивно образование в 360°" е реализирана идея на Георги Палпурин, баща, който намира начин да направи преговарянето на уроци интересено. Проектът предлага иновативни визуални уеб допълнения към учебния материал.

Мина Петрова
от Мина Петрова
08:41, 13.10.2016
Чете се за: 01:33 мин.
У нас

75% от човешкото възприятие се осъществява чрез зрителния анализатор. Водейки се от този факт, "Интерактивно образование в 360°" цели да улесни и спомогне учебния процес за ученици и студенти. Така те по-лесно ще разбират преподавания материал.

Георги Палпурин, инициатор на проекта
"Идеята е децата да се отпуснат и това да не е традиционното, задължаващо, а по-скоро да има елемент на забава, да е близо до тях, тъй като те вече са изключително ангажирани с технологични продукти и смятаме, че това е една добра възможност да се повиши ефикасността на преподаваните материали и за тях, разбира се, да е интересно."


София Палпурина, ученик IV клас
"Първо е много по-интересно да го научиш така и второ госпожата винаги ни казва да прочетем урокът, а по този начин вместо да го четем, ние визуално ще виждаме."


Георги Палпурин, инициатор на проекта
БНТ: "Какво може да очаква потребителят ученик, когато влезе в сайта?"
ГП: "Ами например с голямата ми дъщеря си говорихме преди няколко дни и тя ми разказва, че са учили за видовете скали, но тя не може да ги разпознае визуално. Ето един пример на прима виста, който давам е този такъв тип урок да бъде развит в реална среда, включително в някакви минни предприятия, където хора да разкажат за същината на скалите и децата вече да знаят реално тези скали какво представляват, къде ги има, за какво могат да се ползват и тн."


Благодарение на най-новите масовизирани 360-градусови виртуални технологии, забележителности из цялата страна ще бъдат достъпни онлайн във формата на виртуални обиколки. По този начин деца с увреждания или тези лишени от физическата възможност да посетят въпросните дестинации също ще имат шанс да ги разгледат обстойно.

Георги Палпурин, инициатор на проекта

"Ние имаме един частен проект, на фодацията, който не се финансира от никъде, "Сподели България", където сме заснели до момента над 70-80 значими за страната обекта, от които примерно тук мога да ви покажа, да кажем Тракийската Гробница в Свещари и деята е че този визуален материал, ние с времето ще го увеличаваме и обогатяваме и самите учители, утре да кажем имат урок за Траките, съответно да могат да вземат изображения, на база на които да надградят урока, така че, когато детето влезе, да има звуков, който да може да му разкаже нещо за траките, да могат да направят тест в последствие, в който да проверят знанията, игрови, с някакви точки, които да стимулират децата."

Георги Палпурин, инициатор на проекта
"Просто е логично да се случи. Пак казвам с развитието на технологията, което в момента е изключително динамично, си задавам един въпрос - защо да си представят децата нещо, след като могат да бъдат вътре и да го изживеят?"

В ерата на дигиталните технологии, адаптацията на обществото е нужна стъпка. "Интерактивно образование в 360 градуса" може да бъде важна част от тази промяна в правилната посока. Предвижда се проектът да бъде финализиран до по-малко от година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Октомври по-студен от очакваното
Октомври по-студен от очакваното
Отличия за ученици на Международната олимпиада по астрономия
Отличия за ученици на Международната олимпиада по астрономия