НОВИНИ

XXVI Международен музикален фестивал „Откритие“ във Варна

Един от най-изявените британски композитори и музикални продуценти - Антъни Маршал, ще представи за първи път в България британската изгряваща звезда Олауми. Това ще стане в неделя - 14 май на 26-ия международен музикален фестивал „Откритие” във Варна. Екзотичната певица идва като специален гост и ще представи композиции от предстоящия си дебютен албум.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов
16:40, 12.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

През 2017 Международният музикален фестивал „Откритие” ще бъде в нов формат. 26-ото издание ще предложи срещи с млади дарования, лауреати, както и с носители на награди от конкурсите за песен и за изпълнител.

Доно Цветков, директор на Международния музикален фестивал „Откритие"
"Тази година ще бъде един доста съкратен вариант на фестивала „Откритие“. Причината е ограниченото финансиране от фонд „Култура“ на Община Варна. Няма да го има международният конкурс за песен, който е един от малкото в Европа и света, няма да го има и международният конкурс за изпълнители, но за сметка на това, ще има една гала вечер с бивши лауреати на фестивала „Откритие“."

Дебют на българска сцена ще направи родената в Нигерия изгряваща британска певица Олауми. Тя ще представи дебюта си, в който съчетава стилен афробийт с тропически просторен звук.

Доно Цветков, директор на Международния музикален фестивал „Откритие"
"Работи с Антъни Маршал, който лансира песни с Джей Ло, с Джъстин Бийбър и други и съм щастлив, че той прави своята премиера точно във Варна на сцената на „Откритие“."

Началото на 26-ото издание на Международния музикален фестивал „Откритие“ е на 14 май от 19 часа на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миньорите от Бобов дол ще получат заплатите си
Миньорите от Бобов дол ще получат заплатите си
60 нови патрулки ще контролират движението по пътищата
60 нови патрулки ще контролират движението по пътищата