НОВИНИ

Американските въздушни удари в Либия ще продължат ограничено време

Пентагонът съобщи, че започналите американски въздушни удари в Либия ще продължат ограничено време. Те ще бъдат изцяло в района на град Сирт, превзет от "Ислямска държава" на 9 юни. Целта на ударите са позиции на джихадистите.

bnt avatar logo
от БНТ
11:14, 02.08.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Американската военна авиация атакува позиции на джихадистите в района на град Сирт.

Питър Кук, говорител на Пентагона: "Съединените щати нанесоха въздушни удари по позиции на "Ислямска държава" по искане на либийското правителство на националното съгласие".

Сирт е най-голямата крепост на "Ислямска държава" извън Сирия и Ирак. Неотдавна там започнаха да се завръщат местни жители, но не всички района на града са напълно освободени. Местният университет и болница например са в ръцете на терористите. Смята се, че те са складирали голямо количество муниции в конферентна зала.

Мохамед, правителствени сили в Либия: "Въпреки препятствията и трудностите в квартала Долар, като мини и снайперисти, ние напреднахме".

Американските въздушни удари ще помогнат на либийските сили в сложната градска война в Сирт, пишат медиите в Съединените щати. Прогнозите са, че ударите от въздуха ще продължат и военната кампания в Либия ще ескалира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Като за световно: пуснаха 1 тон шаран в Гребната база в Пловдив
Като за световно: пуснаха 1 тон шаран в Гребната база в Пловдив
Пожар горя край село Рилци
Пожар горя край село Рилци