НОВИНИ

Ангел Джамбазки: Ролята на България на Балканите тепърва предстои

Ролята на България на Балканите тепърва предстои. Първата половина на следващата година ние ще председателстваме ЕС и нашата роля е да поставим темата Западни Балкани на първо място. Това заяви в студиото на "Още от деня" Ангел Джамбазки - евродепутат, зам.-председател на ВМРО. По думите му, ние сме единствената държава на Балканите, която може да поведе някакъв разговор за бъдещата евроинтеграция.

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 28.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Ангел Джамбазки - евродепутат, зам.-председател на ВМРО: Това, което ние можем и трябва да направим е, служебното и новото правителство да формулират най-важните задачи на България в региона по време на председателството на на ЕС. По отношение на Западните Балкани ние трябва да бъдем водещи. Ние може да кажем какво трябва да се случи в Македония, ние познаваме много добре и Албания от 1903 г. Ние имаме огромен набор от исторически основания да бъдем фактор в тези процеси и трябва да го заявим. Трябва да наваксаме тези 10 пропуснати години, през които бяхме наблюдатели в ЕС, въпреки че бяхме пълноправен член.

Ние имаме няколко десетки хиляди български граждани в Македония и те имат нужда от нашата подкрепа. Те са граждани на България и трябва да ги защитим по всякакъв начин - дипломатически и по всички други начини. Всяка една държава защитава своите граждани навсякъде по света, уточни Джамбазки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французите държат бъдещето на обединена Европа в ръцете си
Французите държат бъдещето на обединена Европа в ръцете си
Във Виница няма място за две групи от детска градина
Във Виница няма място за две групи от детска градина