НОВИНИ

Ройтерс: Анис Амри е убит в престрелка с полицията в Милано

Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за атентата в германската столица Берлин в понеделник, е бил убит в престрелка с полицията в северния италиански град Милано, предаде Ройтерс, като се позова на източник от силите за сигурност. Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг, Северна Дания. Италианският министър на вътрешните работи Доменико Минити ще даде пресконференция по случая. Повече подробности от нашия кореспондент Десислава Апостолова

bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 23.12.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Италианските вестници съобщиха преди минути, че предполагаемият атентатор от Берлин Анис Амри и убит при престрелка на един от големите милански площади. Според в. "Република" преди да бъде убит той е извикал "Алах Акбар".

Преди минути от федералната прокуратура съобщиха, че са в постоянен контакт с италианските си колеги. Предполага се, че съвсем скоро ще бъде потвърдена тази новина.

Амри се търси в цяла Европа. Тази нощ се появиха съобщения, че няколко часа след нападението е видян в Берлин до салафистка джамия. След това се появиха съобщения, че евентуално е избягал в Дания.

Много рано тази сутрин специалните части в Германия задържаха двама мъже по подозрение, че планират нападение в един от най-големите търговски центрове в Северен Рейн Вестфалия, в град Оберхаузен. Задържаните са двама братя от Косово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 29 декември изплащат последните обезщетения поради майчинство и болест
На 29 декември изплащат последните обезщетения поради майчинство и болест
Пожарникари от Несебър спасиха лебед (ВИДЕО)
Пожарникари от Несебър спасиха лебед (ВИДЕО)