НОВИНИ

Башар ал Асад се появи извън Дамаск за празника Рамазан Байрам

Президентът на Сирия Башар ал Асад, който рядко напуска Дамаск, присъства днес на молитвата за празника Айд ал Фитр в джамията Ан Нури в Хама, съобщиха световните агенции.

bnt avatar logo
от БТА
10:49, 25.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света
башар асад появи извън дамаск празника рамазан байрам

Държавната телевизия показа кадри с молещия се президент, застанал зад имама на джамията заедно с други религиозни лидери и много богомолци. В храма присъстваха също министърът на вакъфите Мохамад Абдел-Сатар Сайед и главният мюфтия на Сирия Ахмад Бадредин Хасун, предаде Франс прес.

Това е първото първото публично посещение на Асад в Хама от началото на войната - явен признак за нараснала самоувереност след военните победи на силите на режима, подпомагани от руски въздушни удари, отбелязва Ройтерс.

Сирийската държавна информационна агенция САНА цитира проповедника, според когото присъствието на Асад в града за празника в края на рамазана показва, че победата и възстановяването на сигурността са "само на няколко крачки".

Бунтовниците, борещи се за свалянето на Асад, през март бяха стигнали на няколко километра до Хама в Северна Сирия, преди армията на режима и неговите съюзници да ги отблъснат. Миналата година Асад посети за празничанта молитва Хомс, на 40 км по-близо до Дамаск. Той обаче не е посещавал Алепо, откакто армията прогони бунтовниците през декември - най-голямата победа на режима през войната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крум Зарков, БСП: Нищо не се променя с увеличение на пенсиите от 20 лева
Крум Зарков, БСП: Нищо не се променя с увеличение на пенсиите от 20 лева
 Ученици посетиха Седемте рилски езера в  Деня на билката
Ученици посетиха Седемте рилски езера в Деня на билката