БЧК-Варна ще обучава учители да оказват първа помощ до идването на лекар

Обучение на детегледачки и преподаватели от училищата, детските градини и социалните домове за оказване на първа долекарска помощ ще организира областният съвет на Червения кръст във Варна. Това съобщиха от Областния съвет на БЧК - Варна.

от БНТ
10:12, 28.02.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
бчк варна обучава учители оказват първа помощ идването лекар

Инициативата, особено актуална след поредния училищен инцидент с трагичен край, е само една от дейностите, включени в плана на БЧК – Варна за 2017 г. Той бе приет от Общото отчетно-изборно събрание на областния съвет.

И през настоящата година наред с подпомагането на уязвими лица и групи от населението, акцентите в работата на варненските червенокръстци ще бъдат повишаването на квалификацията на доброволните екипи за работа при бедствия, аварии и катастрофи; превенция на водния травматизъм, най-вече сред учениците; разширяване на обхвата на обученията по първа долекарска помощ; привличане на повече кръводарители и на доброволци за социално-помощната дейност на Червения кръст.

Общото събрание преизбра Илия Раев за председател на областния съвет на БЧК и в унисон със стратегическите цели на варненската организация включи две нови лица в ръководството - председателя на дружеството на специалистите по водно спасяване и преподавател в Икономическия университет във Варна Велислав Цеков и областния координатор на Младежкия червен кръст Димитър Христов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бум на контрабандния внос на клетъчни телефони в Турция
Бум на контрабандния внос на клетъчни телефони в Турция
Протести в Скопие, Прилеп, Битоля, Щип и Кичево
Протести в Скопие, Прилеп, Битоля, Щип и Кичево