НОВИНИ

Взаимно противоречащи си пътни знаци на бул. "Черни връх"

bnt avatar logo
от го
19:28, 14.11.2017
5646
Чете се за: 00:48 мин.
Твоята новина

Бул. "Черни връх" на отбивката при мол "Парадайс". Някой не е догледал и е поставил взаимно противоречиви пътни знаци с разрез на закона. Въпреки това хората на Пътна полиция и Центъра за градска мобилност яко бричат "нарушителите" незаконносъобразно. Съгласно Наредба -18 Пътен знак В27 "Забранени са престоят и паркирането" и В28 "Забранено е паркирането" се използват за въвеждане на забрана за престой и/или паркиране в пътен участък, в който спрелите пътни превозни средства затрудняват или пречат на пътното движение, като ограничават видимостта и широчината на платното за движение.

Дефакто тук такова основание няма, значи няма нужда от този пътен знак! Чл. 119. (1) Пътни знаци Д19 "Паркинг" и Д20 "Платен паркинг" се използват за сигнализиране на място, предназначено за паркиране на пътни превозни средства без или срещу заплащане на такса за престой. Е, ако това не е беззаконие и обиране на хората. Място с уширение не пречещо на никой да се глобяват хората и да се вдигат от паяци е крайно несериозно и Столична община и КАТ да спрат да санкциониран на никого не пречещите автомобили, а в същото време има десетки неправилно паркирали автомобили по бул."Черни връх", но само тук има нарушители.

Хора от КАТ или Столична община махнаха знак № 19, но не и незаконосъобразно поставения знак В 27 съгласно наредбата уширението на булеварда не печи на движението и може спокойно да се спира и паркира там. Нека властимащите си прочетат наредбата и да бъде премахнат знак В 27, а не Д19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партньорството между София и Лондон ще се развива и след Брекзит
Партньорството между София и Лондон ще се развива и след "Брекзит"
50% от фирмите, доставящи закуски за децата в София, работят в сивия сектор
50% от фирмите, доставящи закуски за децата в София, работят в сивия сектор