НОВИНИ

Бил Клинтън за първи път се присъедини към кампанията на съпругата си

Бившият американски президент Бил Клинтън за първи път се включи в предизборната кампания на съпругата си.Хилари Клинтън е водещият претендент за президентската номинация на американските демократи.

bnt avatar logo
от Георги Петров
08:26, 05.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Пред няколкостотин души в град Нашуа, Ню Хемпшър, Бил припомни как и защо се е влюбил в Хилари и каза, че според него тя е по-квалифицирана от когото и да е друг за работа в Белия дом в такъв период на крайна несигурност. Бившият президент подчерта, че съпругата му има много добри познания в областта на външната политика, като се има предвид, че в миналото е била държавен секретар.

Клинтън не пропусна да подчертае и човешките качества на съпругата си, която определи като най-невероятната личност и най-бляскавата млада жена, която е избрала да се грижи за бедните и за децата, когато е могла да избере каквато и да е кариера.

Тези коментари на Бил Клинтън идват броени дни, след като претендентът за президентската номинация на републиканците Доналд Тръмп написа в Туитър, че най-лошото нещо, което може да се случи на Хилари, е съпругът й да започне да води кампания за нея.

Бившият държавен глава не адресира критичното изказване на Тръмп, но заяви, че ако американците изберат републиканец за президент, то това ще е крачка назад за страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автоколона на германски генерал е била поразена до летището на Кабул
Автоколона на германски генерал е била поразена до летището на Кабул
Атанас Тасев: Газ има, място за тревога няма
Атанас Тасев: Газ има, място за тревога няма