НОВИНИ

Българка е пострадала при пожарите в Гърция

По информация на посолството ни в Атина българска гражданка е пострадала в следствие на пожарите в района на гръцката столица. Тя е с изгаряния, настанена е в болница, без опасност за живота. Дипломатическата ни мисия е в контакт с близки на нашата сънародничка и е в готовност да окаже необходимото съдействие.

българка пострадала пожарите гърция
bnt avatar logo
от БНТ
13:27, 24.07.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Припомняме, че по информация на посолството в Атина на територията на Гърция големи пожари избухнаха в района на Кинета, Атика, в района на Метохи, близо до гр. Ханя на остров Крит, района на Пендели, Атина и в района на Рафина, Атика.

Най-много са жертвите в района на Неа Макри, населените места Мати, Кокино лиманаки, общ. Рафина.

Към 11.00 часа по-голямата част от огнищата на пожарите са овладени. На място остават екипи на пожарната служба, които продължават да работят за справяне с последствията и локализиране на вторичните огнища.

Движението по пътния участък Атина – Коринт се възстановява постепенно. Затворена за движение остава част от националния път на Ханя-Ретимно, о. Крит.

На телефон 199 могат да бъдат подавани сигнали към гръцката противопожарна служба за изчезнали хора, като е необходимо да се предостави информация за тях.

Министерството на външните работи съветва българските граждани, които се намират на територията на Гърция, да следват стриктно указанията на местните власти и да не предприемат действия, които могат да застрашат тяхната безопасност.

В случай на необходимост, нашите сънародници могат да се обръщат за съдействие към кризисния щаб, сформиран към посолството, на телефон: +30 6937 096 220.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зоопарк мами посетители с боядисани като зебри магарета
Зоопарк мами посетители с боядисани като зебри магарета
ЕК ще активира механизма за гражданска защита в помощ на Гърция
ЕК ще активира механизма за гражданска защита в помощ на Гърция