НОВИНИ

Българки от Барселона: Очакваше се такъв атентат в туристическия град

Такъв атентат се очакваше в Барселона, защото това е туристически град и е много посещаван, каза по телефона за "Денят започва" Адриана Ранчева - българка, живееща в Барселона. По думите ѝ, терористичната заплаха беше четвърта степен от пет възможни и от две години в Барселона се виждаше засиленото полицейско присъствие.

bnt avatar logo
от БНТ
08:25, 18.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Леда Гачурова говори за ситуацията в Барселона тази сутрин след терористичния акт. Нормалният ритъм на живот постепенно се завръща, но все още хората са в шок от случилото се, допълва тя.

По думите на Леда Гачурова, напоследък вниманието на службите за сигурност по улиците е било "изключително изострено". Тя се учудва как при това положение е допуснат терористичен акт на най-оживената улица на града и на метри от полицейско управление.

Що е отнася до коментарите в медиите, става дума за много добре организирана терористична група. Коментира се къде и как са възможни нови терористични атаки и се обсъжда сигурността в цялата страна.

От лявата страна на улицата, където е станал атентатът в Барселона, е средището на мюсюлманската общност и "не е чудно, че там се намират клетки на радикални ислямисти, които са се подготвяли за атентата, каза Гачурова. Районът на атентата е все още отцепен и продължават предупрежденията на полицията гражданите да избягват този район в центъра на града, докато се изяснят всички обстоятелства, научаваме от нашата събеседничка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Чернева: Атентаторите целят бърз ефект, без много подготовка
Весела Чернева: Атентаторите целят бърз ефект, без много подготовка
Любомир Кючуков: Важна е борбата срещу идеологията на тероризма
Любомир Кючуков: Важна е борбата срещу идеологията на тероризма