НОВИНИ

Задържаха български трафиканти, вкарали 42-ма мигранти в Хърватия

В Хърватия са задържани двама български трафиканти на хора. Те се опитаха да нелегално да вкарват в страната 42-ма мигранти.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:22, 18.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
задържаха български трафиканти вкарали мигранти хърватия

Мигрантите бяха открити снощи в безпомощно състояние в един микробус. Четирима от тях остават за продължително възстановяване в болница. 22 екипа на Бърза помощ вчера спасяваха мигрантите.

"При акцията и откриването на нелегалните мигранти бяха арестувани двама български граждани по обвинение за трафик на хора", съобщиха от полицията в Сисак. Срещу тях е повдигнато обвинение за "нелегално преминаване, движение и престой в Република Хърватия, включително и в трета страна член на ЕС", се казва в съобщението.

Хърватските сили на реда откриха нелегалните мигранти снощи при проверка на микробус, с британски регистрационни номера, но управлявано от български гражданин. В него бяха открити около 60 души, 42-ма от които нелегални мигранти.

Част от тях бяха настанени в приемни центрове, а тези, които бяха в тежко здравословно състояние, включително и в безсъзнание се намират в болниците в Нова Градишка - там има общо 17 души настанени за лечение. Сред тях има и непълнолетни - на възраст от 12 и 13 години.

Директорът за спешна помощ в Хърватия Мая Буйевич очаква през днешния ден повечето от мигрантите да бъдат изписани от болницата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айфеловата кула отвори врати след 5 дни на стачка
Айфеловата кула отвори врати след 5 дни на стачка
Полският президент се среща с опозиционни лидери
Полският президент се среща с опозиционни лидери