НОВИНИ

Близо 50 вече са жертвите на тайфуна "Дамрей" във Виетнам

Броят на жертвите на тайфуна "Дамрей" във Виетнам достигна най-малко 49 души, 27 са обявени за безследно изчезнали, а дъждовете продължават, предаде ДПА, като цитира изявление на властите. Тайфунът стана едно от най-тежките природни бедствия в новата история на страната. 23 от загиналите са живеели в провинция Кханхоа, по данни на националната спасителна служба.

bnt avatar logo
от БТА
11:13, 06.11.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Тайфунът "Дамрей" достигна територията на Виетнам, като ветровете достигаха до 135 км/ч, по данни на Централния ръководен комитет за предотвратяване и контрол на бедствията. "Изправени сме пред една от най-големите заплахи в историята", предупреди вчера министърът на селското стопанство и аграрното развитие Нгуен Суан Куонг на извънредно заседание.

През последната седмица в региона бяха отбелязани 1479 мм дъждове. Много градски центрове бяха наводнени, като водата достигаше 1,5 м и някои квартали бяха напълно изолирани. Тайфунът унищожи около 23 000 жилища и повреди още 40 000, изкорени дървета и прекъсна електрически кабели. Потопени са 10 товарни кораба и близо 1300 рибарски лодки.

Тайфунът "Дамрей" достигна Виетнам дни преди предвидената среща на върха на организацията Азиатско-Тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в град Дананг, където има опасност от наводнения и свличания на земни маси. отбелязва ДПА. Очаква се и на 10 ноември да пристигне и президентът на САЩ Доналд Тръмп, за да участва във форума, където ще се срещне с руския си колега Владимир Путин и китайския президент Си Цзинпин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващата коалиция утвърди кандидатурата за нов здравен министър
Управляващата коалиция утвърди кандидатурата за нов здравен министър
Намаляват желаещите да добиват дърва за огрев от общинските гори в Кюстендилско
Намаляват желаещите да добиват дърва за огрев от общинските гори в Кюстендилско