НОВИНИ

Бойко Борисов: Отсрочка за Брекзит, но кратка

Премиерът Бойко Борисов смята, че ЕС може да даде кратка отсрочка на Великобритания за Брекзит. В момента европейските лидери обсъждат в Брюксел искането на британския премиер Тереза Мей за отлагане до 30 юни. Датата, която се обсъжда в Брюксел е 22 май.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:00, 21.03.2019
Чете се за: 00:43 мин.
По света
Бойко Борисов, премиер на България: Така че, някаква кратка отсрочка, още веднъж, това го обещах и на Тереза Мей в два разговора по телефона, за някаква кратка отсрочка - да, ако британският парламент да вземе решение. В противен случай, не виждам как ще се провеждат европейски избори.
Тереза Мей, премиер на Великобритания: Важно е да признаем, че Брекзит е решение на британския народ и ние трябва да го изпълним. Изминаха почти три години от първия вот и сега е време парламентът да вземе решение. Кратка отсрочка ни дава възможност да реализираме волята от референдума и искрено се надявам, че ще напуснем със споразумение.
Еманюел Макрон, президент на Франция: Трябва да сме ясни пред себе си, пред нашите британски приятели и пред нашите народи. Първо споразумението за раздяла, по което преговаряме две години, не може да бъде предоговорено. Второ при отрицателен британски вот вървим към Брекзит без споразумение, всички го знаем.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Както казах днес и в Бундестага, до последния момент трябва да работим за организиран Брекзит и гласуването в Британския парламент може да помогне. Искам и да кажа много ясно- споразумението е много добре договорено и затова имаме много малко място за маневри. Все пак искаме да намерим добро решение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коментарите в парламента по темата с апартаментите на политиците
Коментарите в парламента по темата с апартаментите на политиците
Момче-герой в отвлечения автобус в Италия
Момче-герой в отвлечения автобус в Италия