НОВИНИ

От нашия пратеник: Брюксел се надява, че Великобритания няма да излезе от ЕС

Настроенията в Брюксел са реалистични, всички се надяват, обаче, че няма да се стигне до излизане на Великобритания от Европейския съюз, заяви в "По света и у нас" специалният пратеник на БНТ в белгийската столица Добрина Чешмеджиева.

Добрина Чешмеджиева
от Добрина Чешмеджиева
20:21, 23.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
нашия пратеник брюксел надява великобритания излезе

ЕС и Европейските институции са в очакване какво ще каже Великобритания. В коридорите на Европейския парламент трудно можеше да се срещнат британски депутати, тъй като те са се прибрали в родината си да гласуват.

Един от въпросите, който всички си задават е дали след вота във Великобритания ще се стигне до ефект на доминото и други страни-членки ще поискат да преразгледат оставането си в съюза.

В Испания в неделя предстоят парламентарни избори, които също са във фокуса на европейските институции.

Очаквайте в 23.30 ч. специалното ни студио с водещ Аделина Радева, а утре от 6 ч. до 12 ч. в "Денят започва" - първите коментари на официалните резултати от референдума, първите реакции на фондовата борса и анализи от няколко европейски столици.

;

След резултатите от референдума гледайте извънредната пресконференция на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, президента на Европейския парламент Мартин Шулц и премиера на Холандия Марк Рюте, който е председател на ротационното холандско председателство. БНТ1 ще я излъчва на живо утре в 10.30 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте последните данни от проучването за изход от референдума
Вижте последните данни от проучването за изход от референдума
Ако британците гласуват за излизане от ЕС, това ще продължи повече от две години
Ако британците гласуват за излизане от ЕС, това ще продължи повече от две години