НОВИНИ

БСП дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд

БСП дава на Конституционния съд процедурата по приемането на Бюджет 2018. Като причина се посочва отхвърлянето в нарушение на парламентарния правилник на приетото с две гласувания предложение на левицата за отпускане на допълнителни средства за ремонт на храм "Александър Невски" и "Свети Георги" в Зографския манастир. Според ГЕРБ третото гласуване не е прецедент в практиката на Народното събрание. Наложило се е, защото депутатите не са разбрали какво гласуват и в този смисъл нямало нарушение на процедурата.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
11:13, 01.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Желю Бойчев - депутат от "БСП за България": ПГ на БСП заявява, че дава процедурата по приемането на бюджета на КС. Правим това с ясното разбиране да се противопоставим на поредния опит за неглижиране на българското Народно събрание.Това се превръща в политика от страна ГЕРБ.

Менда Стоянова - председател на комисията по бюджет и финанси в НС: Не знам какви са целите, мога само да подозирам, че става дума за див популизъм и нищо повече. Искам ясно и категорично да ви кажа, че в крайна сметка приемането на законодателството е преди всичко процедура и спазване на тази процедура, така както е разписана в законите. По конкретния случай ще кажа следното - мястото, където се извършва промяна в законите особено толкова сложен закон какъвто е този за държавния бюджет е в комисиите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева представи приоритетите на европредседателството
Екатерина Захариева представи приоритетите на европредседателството
Безплатна детска градина в Община Исперих
Безплатна детска градина в Община Исперих