НОВИНИ

Бурята "Имоджен" връхлетя Западна Европа

Критична остава обстановката на Острова, след като мощната буря "Имоджен" връхлетя Великобритания и Франция. В момента опасност от наводнения има на 59 населени места, а на места водата е на критично ниво над морското равнище.

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 09.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Стихията удари Обединеното кралство вчера със скорост на вятъра от 150 километра в час. 15 хиляди домакинства в Англия и Уелс все още остават без електрозахранване. Бреговете бяха залети от вълни, високи над 14 метра, а проливните дъждове предизвикаха затварянето на важни транспортни връзки.

Дървета, изкоренени от бурята, блокираха железопътни линии. Това доведе до близо едночасови закъснения на някои от влаковете.

Бурята причини щети и във Франция, като се съобщава за двама пострадали. Стотина пасажери на ферибот между Ирландия и Франция са били евакуирани на Острова, след като нивото на опасност е било обявено за твърде високо за воден транспорт. Много градове в Германия, между които Дюселдорф, Мюнстер, Есен и Майнц отмениха вчера традиционните за тази седмица карнавали в очакване на "Имоджен".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правят комикс за живота на Дейвид Бауи
Правят комикс за живота на Дейвид Бауи
Осъдиха шестима превозвачи на мигранти в Италия
Осъдиха шестима превозвачи на мигранти в Италия