НОВИНИ

Освежават паметника "Шипка"

По паметника "Шипка" няма никакви проблеми, той е в стабилно състояние, иска се едно освежаване и почистване и където има нужда от реставрационна намеса, ще се направи. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата Георги Гьоков относно състоянието на паметника. Министър Рашидов посочи, че вече е изпратил две комисии на място, които са установили, че Лъвът на паметника "Шипка" не е спукан.

освежават паметника шипка
bnt avatar logo
от БНТ
15:18, 08.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.

"Имаме вече спонсор за "Шипка", който ще помогне със средства", съобщи Вежди Рашидов и уточни, че става дима за голяма верига хранителни магазини. Ще вземем всички мерки за паметника, увери министърът.

На въпрос от депутата Вили Лилков относно реставрацията на Видинската синагога, Вежди Рашидов посочи, че преди десет дни е разговарял по тази тема с премиера Бойко Борисов, който е проявил разбиране към проблема. Реставрацията ще струва не по-малко от 5 млн. лв. Ремонтът ще е голям и тежък, тъй като през годините безхаберието е съсипало голямо част от сградата, но тя още е възможно да бъде възстановена, заяви Рашидов. Надявам се да намерим тези средства и да спасим тази прекрасна сграда, добави той.

Министър Рашидов заяви в отговор на въпрос на депутата Георги Търновалийски, че тютюневият склад в Пловдив ще бъде възстановен. По думите му е издадено предписание на принципа "който чупи-купи".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 хиляди жалби в Комисията за защита на потребители за 2015 година
Над 20 хиляди жалби в Комисията за защита на потребители за 2015 година
България няма да загуби средства по Програмата за развитие на селските райони
България няма да загуби средства по Програмата за развитие на селските райони