НОВИНИ

Депутати се местят в нова пленарна зала до 2 години

Народното събрание е отделило близо 20 млн. лева за реконструкцията на зала "Света София" в бившия партиен дом. Първоначалните изчисления бяха за 15 млн. лева.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
09:35, 06.06.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Депутати се местят в нова пленарна зала до 2 години

Депутатите ще имат нова пленарна зала до 2 години. Това показва обществена поръчка за избор на строител, публикувана от Народното събрание в края на миналата седмица. Новата зала ще струва 19,5 млн. лева.

Проектът предвижда да бъде реконструирана зала "Света София" на ул. Княз Александър 1 в сградата на бившия Партиен дом, която се намира между президентството и Министерски съвет. Сега сданието се използва от парламента, като вътре са кабинетите на депутатите.

Идеята за нова пленарна зала е на повече от шест години. Първоначално заложеният бюджет за реконструкцията на "Света София" обаче беше 15 млн. лева. Сега проектът е оскъпен до 19,5 млн., като в сумата са заложени 1,05 млн. лева ако се наложат допълнителни ремонти, които да бъдат извършени от същия строител след приключване на реконструкцията.

Поръчката за строителство на залата могат да спечелят само компании, които имат оборот от 36 млн. лева за последните три години. 30 млн. лева от сумата трябва да идва от изпълнени подобни поръчки. Под подобни се разбира пълната реконструкция на обществени сгради, включително изпълнение на водопровод, електричество, архитектурни промени.

Освен това бъдещият строител трябва да има ниво на достъп до секретна информация "поверително", тъй като част от работата е свързана с "държавна тайна".

Заявки за участие в процедурата се приемат до 1 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 3000 дка заграбени от собствениците им в Айтоско
Над 3000 дка заграбени от собствениците им в Айтоско
Каруца затисна четири деца, две са с опасност за живота
Каруца затисна четири деца, две са с опасност за живота