НОВИНИ

Дейвид Камерън: Британците ще живеят по-бедно, ако Великобритания напусне ЕС

Евентуално излизане на Великобритания от ЕС ще повлияе отрицателно на жизнения стандарт на обикновените британци, заяви премиерът Дейвид Камерън в интервю за Скай нюз. "Ако излезем от ЕС, ще заживеем по-бедно", каза Камерън по повод референдума на 23 юни, на който британците ще решат дали страната им да остане член на евросъюза.

bnt avatar logo
от БТА
08:37, 03.06.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света
дейвид камерън британците живеят бедно великобритания напусне

В случай на Брекзит страната я чака десетилетие на несигурност, през което правителството ще обсъжда нови условия за търговия с ЕС, посочи Камерън. Той подчерта, че независимо от позицията си за членство на Великобритания в ЕС, той никога не би допуснал тя да се присъедини към еврозоната, тъй като това по думите му не отговаря на основните интереси на страната.

Камерън изрази увереността си, че структура като ЕС способства за стабилността и мира в региона. "В рамките на ЕС страни, които воюваха помежду си два пъти през изминалия век, сега водят диалог", изтъкна той. Британският премиер заяви, че в близките десетилетия Турция няма да може да стане член на ЕС, тъй като й предстои да изпълни множество условия за присъединяване.

"В близките десетилетия няма перспективи за влизане на Турция в ЕС. Те кандидатстваха през 1987 г. и трябва да затворят 35 преговорни глави, като досега е затворена само една. Турция скоро няма да се присъедини към ЕС - всяка страна, всеки парламент може да наложи вето", посочи Камерън. Той направи това изявление в опит да успокои тревогите сред някои хора от публиката в студиото, че влизането на Турция в ЕС би довело до по-голям брой мигранти във Великобритания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кинжал на Тутанкамон бил изкован от желязо от метеорит
Кинжал на Тутанкамон бил изкован от желязо от метеорит
Принс е починал от свръхдоза със силното болкоуспокояващо фентанил
Принс е починал от свръхдоза със силното болкоуспокояващо фентанил