НОВИНИ

Доналд Тръмп със специално обръщение за южната граница и миграцията

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще направи специално обръщение, свързано с южната граница и с миграцията. В рядка публична изява от офиса на специалния прокурор Робърт Мълър оспориха твърдението, че Тръмп е казал на бившия си личен адвокат Майкъл Коен да даде лъжливи показания.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:14, 19.01.2019
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Това е част от 50 секундното видео, публикувано в профила на Доналд Тръмп в Туитър, в него той говори за хуманитраната криза и за проблемите със сигурността на по южната граница. Именно границата с Мексико и изграждането на стена по нея стана причина за спора между републиканци и демократи в Конгреса и за безпрецедентно дългото спорене на работата на федералното правителство.

Тръмп и републиканците искат да бъде финансирано изграждането на стената, а демократите отказват. В посланието си Тръмп казва, че много демократи били съгласни с исканият му, но не смеели да изразят мнение.

;

По-рано стана ясно, че днес президентът ще направи специално обръщение.

Сара Сандърс, говорител на Белия дом: "Няма да изпреварвам думите на президента, но мога да ви уверя, че той ще продължи да се бори за сигурност по границите. Ще продължи да търси решение, за да сложи край на хуманитарната криза и на проблемите с безопасността по границите."

Очакванията са посланието да сложи край на спирането на работата на правителството. Междувременно от офиса на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемата руска намеса в президентските избори от 2016 година, оспориха точността на твърдение на информационен сайт, че Тръмп е казал на бившия си личен адвокат Майкъл Коен да даде лъжливи показания в Конгреса. В изявлението не се посочват конкретни неточности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Детската самота се превръща в нов социален проблем
​Детската самота се превръща в нов социален проблем
Взрив на тръбопровод в Мексико, има загинали и ранени
Взрив на тръбопровод в Мексико, има загинали и ранени