НОВИНИ

Взрив на тръбопровод в Мексико, има загинали и ранени

Трагедия в Мексико. Най-малко 21 души са загинали, а повече от 70 са ранени след експлозия и пожар на тръбопровод в мексиканския щат Идалго. Причините за инцидента се изясняват.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:01, 19.01.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Експлозията е избухнала малко след полунощ местно време. На място пристигат десетки линейки. Повечето от ранените са с тежки изгаряния, като най-сериозните случаи се транспортират до столицата на Мексико. След няколко часа борба с огъня пожарникарите успяват да го овладеят. Опасенията обаче са, че броят на жертвите може да расте.

По-рано местна телевизия разпространи кадри, на които се вижда как стотици местни жители, с туби и големи съдове, се насочват към горивопровода, от който блика течност. Тръбата е собственост на Държавната петролна компания "Пемекс", от където потвърдиха, че тя е била пробита с цел кражба.

;

В края на миналата година президентът на Мексико Андрес Обрадор започна активна кампания срещу кражбите на горива заради които, само за миналата година, загубите се изчисляват на 3 милиарда долара.

Андрес Обрадор, президент на Мексико: "Вместо да сложи край на стратегията за борба с кражбите на гориво, това ще я подсили. Ще продължим докато тези практики не бъдат изкоренени, като предоставим на хората възможности и алтернативи, които ще им позволят да не предприемат подобни незаконни действия."

Обрадор допълни, че в момента най-важна е грижата за пострадалите. Семействатата на жертвите и ранените вероятно ще бъдат обезщетени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп със специално обръщение за южната граница и миграцията
Доналд Тръмп със специално обръщение за южната граница и миграцията
Нови протести във Франция и Унгария
Нови протести във Франция и Унгария