НОВИНИ

Доналд Тръмп стопява преднината на Хилари Клинтън

Доналд Тръмп драматично стопява преднината на Хилари Клинтън само 9 дни преди президентските избори в Съединените щати. В ключовия за крайния резултат щат Флорида той дори вече води в допитванията. Причината за драматичния обрат на нагласите на избирателите е поредният скандал със служебните имейли на Клинтън.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
20:01, 31.10.2016
Чете се за: 01:03 мин.
По света

До миналия петък номинираната от Демократическата партия Хилари Клинтън се смяташе за почти сигурен победител в битката за Белия дом. За това й помогнаха серията от обвинения срещу издигнатия от републиканците Доналд Тръмп в сексуални посегателства срещу жени в миналото. Но след поредната октомврийска предизборна изненада, дошла от ФБР, милиардерът успя да се върне в състезанието.

Допитване на "Вашингтон пост" показа, че преднината на Клинтън не само вече не е двуцифрена, а дори е малко под един процентен пункт одобрение. "Ню Йорк таймс" пък съобщи, че Тръмп е повел с цели 4 пункта във Флорида - исторически ключов щат при определянето на крайния резултат от изборите.

Републиканецът се възползва максимално от разкритията в петък на директора на ФБР Джеймс Коуми, че бюрото възобновява разследването за служебните имейли и частния сървър на Клинтън, защото били открити голяма част от обявените за изчезнали от него документи.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия: Имам чувството, че са намерили много от изтритите й имейли. У Хума! Никога не съм очаквал, че един ден ще благодаря на Антъни Уийнър.

На митинг във Флорида снощи Хилъри посвети само едно философско изречение на скандала: "Когато си в нокдаун, важното е дали да ще успееш да станеш." От Колорадо обаче Тръмп продължи да нахъсва електората срещу конкурентката си.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия: Всички знаем за увеличаващите се проблеми на Хилъри със закона. Тя си ги навлича сама с преднамерените си престъпни действия. Хилари Клинтън не е жертвата. Вие - американският народ, сте жертвата на тази корумпирана система и това е последният ви шанс да я промените. Наистина го вярвам - това са последните избори, на които имате този шанс.

Дали Клинтън ще може да се изправи след нокдауна с имейлите, открити при разследването на съпруга на нейна съветничка за сексуален тормоз в интернет, засега може да се съди само по социологическите допитвания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полиция и военни издирват изчезналия в Стара планина мъж
Полиция и военни издирват изчезналия в Стара планина мъж
ТИР-ове затвориха шест гранични пункта
ТИР-ове затвориха шест гранични пункта