НОВИНИ

​Доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про бойкотираха Закона за енергетиката

Доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про бойкотираха Закона за енергетиката като не публикуваха предложенията си за нови цени на тока от юли тази година. Мотивът - не е приета новата наредба за определянето на цените.

bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 28.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Така се образува правен вакуум и на практика това означава, че методиката, по която битовите потребители и дребният бизнес плащат сега не е била коректна. Доставчиците са обявили, че искат промяна на цените на тока, но не казват каква. През миналата година те поискаха увеличение с до 20%. От ЕВН сигнализираха още, че кражбите на електроенергия в момента прерастват в организирана престъпност. Причината - цените, по които се таксува тока за хванати в кражба фирми и граждани, са два пъти по-ниски от тези, по които плащат изрядните клиенти.

Калина Трифонова, ЕВН България: "В момента изчакваме приемането на наредба 1 за регулиране на цените в енергетиката от КЕВР, където очакваме новите разпоредби, за да може наистина новото ценово заявление, което ще подадем към регулатора към края на март да отразява необходимостите от сигурно снабдяване с енергия и либерализацията на пазара."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кореспондент на германски вестник остава в ареста в Истанбул
Кореспондент на германски вестник остава в ареста в Истанбул
Спряха избора на фирма за ремонт на кораба “Академик”
Спряха избора на фирма за ремонт на кораба “Академик”