НОВИНИ

Двама загинали при мощното земетресение в Албания

Двама загинали при мощното земетресение, което разлюля Албания тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд от 6,4 по Рихтер и е бил усетен и на териториите на няколко държави, включително и България. Вижте повече информация за бедствието в прякото включване на Тереза Ставрева от Националния институт по сеизмология.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
09:11, 26.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Това е второто такова и голямо земетресение в Албания, което се случва в рамките на последните два месеца. Първото стана на 21 септември и е с магнитуд 5,6. При него повече от 500 къщи бяха повредени.

Такава е ситуацията и сега. Земетресението тази сутрин срути доста сгради, пропукаха се пътища, има и двама загинали. Все още се търсят хора под срутените сгради.

От Външно министерство посочиха, че засега няма данни за загинали или пострадали българи.

Все още няма пълна информация. Първият труд 6,4. Има разрушени сгради. За съжаление има и жертви, но засега се съобщават за двама. Продължава разчистването на разрушенията. Слава Богу, информация за пострадали български граждани нямаме, каза секретарят на посолството ни в Тирана.

По данни на Българското посолство в Тирана електричеството и интернетът на много места в Албания са изключени, заради което е сформиран кризисен щаб, където всеки, който иска да потърси помощ от българската мисия в Албания, може да го направи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Георгиева: За мен Евровизия е едно голямо стъпало напред
Виктория Георгиева: За мен "Евровизия" е едно голямо стъпало напред
Фурнаджиев: По никакъв начин не печеля от детско-юношески лагери
Фурнаджиев: По никакъв начин не печеля от детско-юношески лагери