НОВИНИ

Дванайсет полицаи са ранени в сблъсъци с протестиращи в Северна Каролина

Дванайсет полицаи са ранени днес в сблъсъци с протестиращи в американския град Шарлът, щата Северна Каролина, излезли на улицата след убийството на афроамериканец от служител на реда. Това съобщи полицейското управление в окръг Шарлът-Мекленбърг, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
12:45, 21.09.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Един от ранените полицаи е ударен с камък в лицето, уточнява управлението.

Сблъсъците станали през нощта; инициаторите "удряли обозначени полицейски коли". Наложило се органите на реда да използват сила, а според местни медии и сълзотворен газ, за да разпръснат тълпата.

Демонстрацията с лозунги като "Животът на чернокожите има значение", прераснала в размирици, започнала в отговор на убийството на чернокож жител на Шарлът във вторник от полицай. Афроамериканецът предизвикал подозрения с това, че излязъл от колата си с огнестрелно оръжие в ръка, после бързо се качил отново. Щом излязъл пак навън, все така въоръжен, полицаят открил огън със служебното си оръжие.

Мъжът бил откаран в градската болница, където по-късно починал. Шефът на местната полиция Кър Пътни обясни, че убитият не е бил издирван от правоохранителните органи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Парламентът одобри на първо четене помощ за НЕК за дълга по АЕЦ Белене
Парламентът одобри на първо четене помощ за НЕК за дълга по АЕЦ "Белене"
Фериботите за островите Тасос и Самотраки няма да стачкуват
Фериботите за островите Тасос и Самотраки няма да стачкуват