Две жертви и шестима ранени при стрелба в Хюстън

Стрелба в Хюстън късно снощи взе две жертви, остави шестима ранени и принуди градските власти да обявят заповед за оставане по домовете на гражданите. Инцидентът помрачи ежегодният американски празник, известен като Ден в памет на загиналите във войни.

Георги Петров
от Георги Петров
07:01, 30.05.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Заподозрените за стрелбата са двама. От полицейското управление в Хюстън първоначално обявиха, че единият от тях е убил другият, но впоследствие съобщиха посредством профила си в социалната мрежа "Фейсбук", че заподозреният е бил фатално прострелян от полицай от Специалния отряд. Все още не е ясно кое от двете съобщения е вярното. Вторият заподозрян е бил ранен от служители на реда и е настанен в болница в критично състояние.

Втората жертва на стрелбата е била цивилен гражданин, който е бил открит от полицията в кола. От силите на реда обявиха, че не са наясно с мотивите зад стрелбата, която е продължила около няколко часа, и търсят помощ от обществеността. Стрелците са открили огън по редица полицейски коли и хеликоптер преди ситуацията да бъде овладяне. Към хаоса в Хюстън по време на Деня в памет на загиналите във войни допринесоха пожар и последвала експлозия в бензиностанция в близост до мястото на стрелбата. От полицията заявиха, че не знаят за връзка между двата инцидента.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Папата награди холивудски звезди за благотворителност
Папата награди холивудски звезди за благотворителност
Протест срещу поскъпването на билета за градски транспорт в София
Протест срещу поскъпването на билета за градски транспорт в София