НОВИНИ

Две жертви на стрелба по време на турнир за видеоигри във Флорида

Две жертви на стрелба по време на турнир за видеоигри в aмериканския щат Флорида. Нападателят се е самоубил. Ранени са 11 души. Мотивите на стрелеца се разследват.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:27, 27.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Малко преди два следобед местно време вчера, мъж започва безразборна стрелба в развлекателен център в Джаксънвил. Настъпва паника, хората се опитват да се измъкнат от заведението, което е домакин на турнир по видеоигри.

Тейлър Поинтдекстър: Чухме един изстрел - сякаш се спука балон... после втори, трeти, и още. След това залегнахме и тогава всички започнаха да излизат, да търсят начин да спасят живота си.

На място пристигат полиция и десетки линейки. Започва издирване на стрелеца, като от полицията обясниха, че това е отнело време, защото пицарията е част от голям развлекателен център. Става ясно, че нападателят е само един, стрелял е от едно оръжие и след нападението се е самоубил, вече е идентифициран.

Майк Уилямс, шериф на Джаксънвил: Предполагаме, че заподозреният е 24-годишният Дейвид Кац от Балтимор, Мериленд. ФБР ни помага като започна разследване в града. Открита е колата на заподозрения, предстоят огледи.

Ранените са 11 - като някои са с огнестрелни рани, а други са пострадали в опит да избягат от развлекателния център. Мотивите на стрелеца се изясняват. Полицията отказа да потвърди информация на местни медии, че мъжът е започнал да стреля след като е загубил турнира за видеоигри. Като част от разследването беше претърсен домът на бащата на стрелеца в Балтимор. За последните две години това е третата масова стрелба във Флорида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон представя проектите си за по-интегрирана Европа
Макрон представя проектите си за по-интегрирана Европа
Очаква се да стане ясно дали ще има конкретни обвинения за катастрофата
Очаква се да стане ясно дали ще има конкретни обвинения за катастрофата