НОВИНИ

Движението по бул. "Прага" ще бъде възстановено от 3 септември

Кметът на София Йорданка Фандъкова е проверила работата по извършването на пътни ремонти в столицата. Днес е възстановено движението по южното локално платно на Северната скоростна тангента в участъка от бул."Рожен" до бъдещия пробив "Рожен", съобщават от Столичната община.

движението бул прага възстановено септември
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 01.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В участъка на локалното платно на Северната скоростна тангента са изградени нови пътни платна с циментова стабилизация, тротоари и осветление. Локалното платно на Северната тангента осигурява връзка със северните територии на София.

От 3 септември ще бъде възстановено движението по бул. "Прага", както и маршрутите на превозните средства на градския транспорт в района. На бул. "Прага" приключи полагането на последния пласт асфалт по пътните платна. Технологията на работа изисква изтичането на 48 часа след полагането на последния износващ пласт асфалт, след което движението ще бъде пуснато. Предстои в следващите два дни да бъде положена пътна маркировка и пешеходни пътеки, оформяне на зоните на спирките на градския транспорт.

След 3 септември работата ще продължи по изграждане на нови тротоари от двете страни на булеварда.
Продължава цялостният ремонт на бул. "Шипченски проход" от бул. "Асен Йорданов" до ул. "Иван Димитров - Куклата". Работи се по пътното платно в посока ж.к. "Дружба", оформят се нови бордюри, шахти за подземна инфраструктура, поставя се ново осветление. Предвижда се участъкът от бул. "Шипченски проход" да бъде завършен преди 15 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде е основната астрономическа точка на държавната триангулация на България?
Къде е основната астрономическа точка на държавната триангулация на България?
Арестуваха Уейн Рууни
Арестуваха Уейн Рууни