НОВИНИ

Джуди Денч говори за очното си заболяване

84-годишната Джуди Денч, продължава въпреки тежкото си дегенеративно очно заболяване. В интервю за списание Radio Times изпълняващата ролята на М в поредицата на Джеймс Бонд, споделя за тази нелечима болест и за опитите си да забави нейния ход.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:43, 26.06.2019
Чете се за: 01:21 мин.
Още
джуди денч говори очното заболяване

"Вече не мога да чета вестник, вече не мога да решавам кръстословици и вече не мога да чета книги", разказва тя.

Решена да не се разочарова, носителката на Оскар, продължава да идва на снимачните площадки.Там, за да компенсира зрителното си увреждане, актрисата е придружена от асистент, който ѝ чете текстовете.

Въпреки това Джуди Денч обясни, че е трябвало да се изправи пред реалността, когато е била принудена да спре шофирането: „Преди няколко години спрях да шофирам, което беше най-травмиращият момент от живота ми. Беше ужасно. Но аз знам, че мога да убия някого, ако сега карам кола".

В останалата част от интервюто звездата призна, че не знае кога зрението ще намалее напълно: “Не можеш нищо да не правиш. Адаптираш се. Така че го пренебрегвам изцяло".

Въпреки коментарите на някои хора, които я посъветваха да се пенсионира, Джуди Денч продължава кариерата си с три нови продукции през 2020 г .: Six Minutes To Midnigh, Cats (филмова адаптация на мюзикъла) и интерпретация на "Дисни" на научнофантастичните романи Artemis Fowl.

Джуди Денч: Хората казват:" Защо не се пенсионирате?" Постоянно тези въпроси. Но ние не приемаме тази дума в нашето семейство. Хората се пенсионират, за да рисуват или да ходят, те правят това, което са искали да правят през целия си живот. Правя това, което наистина съм искала да правя през целия си живот и не искам да спра, благодаря много.

Актрисата Джуди Денч, която по-рано осъди действията на Харви Уайнстийн и Кевин Спейси по обвиненията в предполагаем сексуален тормоз, заяви вчера пред вестник "Гардиън", че се тревожи, че работата им може да бъде забравена, съобщава "Холивуд Рипортър".

„Каква е тази агония? Ще пренебрегнем ли 10 работа в "Стария Вик" (Лондонският театър, където Спейси беше артистичен директор) и всичко, което Кевин направи? Колко прекрасен е във всички тези филми? Няма ли да гледаме повече всички тези филми, които Харви направи?“, възкликва актрисата.

В интервюто си 84-годишната Джуди Денч говори и за хората, отказващи да гледат Спейси, след като сцените му във филма на Ридли Скот „Всички пари на света“ бяха премахнати и презаснети с друг актьор. Тя благодари на актьора, че я е подкрепил след смъртта на съпруга ѝ Майкъл Уилямс от рак на белите дробове през 2001 година.

Актрисата също признава в интервюто си Уайнстийн за ключов фактор в холивудската ѝ кариера. Упадъкът на славата на Уайстийн доведе до възхода на движението #MeToo.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите отложиха консултациите за партийните субсидии
Депутатите отложиха консултациите за партийните субсидии
Холандските железници ще платят милиони на жертви от Холокоста
Холандските железници ще платят милиони на жертви от Холокоста