НОВИНИ

​Един човек загина и над 200 бяха ранени при сблъсъци във Венецуела

Силите за сигурност на Венецуела влязоха вчера в ожесточени сблъсъци с демонстранти, разгневени от указа на президента Николас Мадуро за създаване на алтернативен парламент, съобщи Ройтерс. Един човек загина вчера и над 200 бяха ранени при сблъсъци на няколко места в столицата Каракас.

bnt avatar logo
от БТА
07:54, 04.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
​един човек загина 200 бяха ранени сблъсъци венецуела

Хиляди демонстранти излязоха на протест срещу плана на Мадуро за свикване на учредително събрание, което според опозицията е маневра да отложи изборите и да се вкопчи във властта, посочи Франс прес. Демонстрантите опитаха да стигнат до сградата на Националното събрание, но пътят им бе препречен от Националната гвардия на магистралата "Франсиско Фахардо", по която се стига до центъра на столицата.

Силите на реда използваха сълзотворен газ, бронирани автомобили и водни оръдия да отблъснат протестиращите. Млади демонстранти с качулки и маски замеряха жандармеристите с "коктейли Молотов" и с камъни. В мелето загина 17-годишен демонстрант, съобщи прокуратурата. Още над 200 души са били ранени при сблъсъци със силите на реда, съобщи Херардо Блиде, районен кмет от опозицията.

Общо 32 души са загинали през последния месец по данни на прокуратурата при почти ежедневните протести с искане за предсрочни избори и за оставка на президента Мадуро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души са в по-тежко състояние след жестоката катастрофа край Монтана
Трима души са в по-тежко състояние след жестоката катастрофа край Монтана
Позицията по антимонополното дело срещу Газпром - коментират експерти
Позицията по антимонополното дело срещу "Газпром" - коментират експерти