НОВИНИ

Двама убити при атака с нож в предградие на Париж

Въоръжен с нож мъж уби двама души и рани сериозно един човек в парижкото предградие Трап, предадоха световните агенции, като се позоваха на полицейски източници. По-рано се съобщаваше за един убит и за двата тежко ранени. Нападателят е бил ликвидиран от полицията. Източник от френското вътрешно министерствозаяви за Ройтерс, че убитите са майката и сестрата на нападателя.

bnt avatar logo
от БТА
12:02, 23.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
По света
двама убити атака нож предградие париж

При атаката той се барикадирал в къща в квартала и това наложило намеса на елитни полицаи, допълва Асошиейтед прес. В Туитър вътрешният министър Жерар Колон потвърди, че въоръженият мъж е бил неутрализиран. Той приветства бързата полицейска реакция и достойната за пример мобилизация на силите за сигурност.

Телевизия Бе Еф Ем Ти Ви съобщава, че нападателят е викал "Аллах е велик". Според телевизията въоръженият мъж е бил на около 30 години и в миналото е бил съден по обвинения за тероризъм, но бил оправдан.

Властите се опитват сега да установят дали става дума за терористична атака.

Според източник от антитерористичните служби около петдесетина души са преминали през структура, наречена "мрежата на Трап", която изпращала бойци в редиците на джихадистите в Сирия и Ирак.

Правителството включи Трап, предградие с около 30 000 жители, в списък на 30-те френски квартала, в които да вложи повече средства и да прати повече полицейски служители с цел подобряване на сигурността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха източването на мазута от кораба Мопанг заради лошо време
Отложиха източването на мазута от кораба "Мопанг" заради лошо време
​Япония се подготвя за мощен тайфун
​Япония се подготвя за мощен тайфун