НОВИНИ

Египетските власти откриха отломки от изчезналия самолет

Египетските власти са открили багаж, една седалка и част от човешко тяло в хода на издирването на следи от самолета на "Иджипт еър", паднал вчера в Средиземно море. Това съобщи в Атина гръцкият министър на отбраната Панос Каменос.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
15:44, 20.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
Панос Каменос, министър на отбраната на Гърция: Бяхме информирани от египетския координационен център, беше съобщено и на медиите, че са открити един човешки крайник, две седалки и багаж, южно от мястото, където сигналът на самолета е бил загубен.
Жан-Марк Еро, министър на външните работи на Франция: Нямаме никакви индикации за причините. На всяка цена отломките трябва да бъдат открити и анализирани, а след това и черните кутии, защото искаме цялата истина.

Усилията сега са насочени към откриване на черните кутии на машината, която изчезна при полет от Париж до Кайро. Втори ден продължава претърсването на района край гръцкия остров Карпатос. В операцията участват военни екипи на Гърция, Египет, Франция и Великобритания. Като най-вероятна се очертава хипотезата за терористичен акт, но еднозначни изводи още няма. Американски сателитни наблюдения не засичат следи от експлозия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страните от ЕС се споразумяха за т.нар внезапна спирачка за визите
Страните от ЕС се споразумяха за т.нар "внезапна спирачка" за визите
Критично е състоянието на момичето, което падна в пропаст до Асеновата крепост
Критично е състоянието на момичето, което падна в пропаст до Асеновата крепост