НОВИНИ

Екстрадираха Салах Абдеслам във Франция

Салах Абдеслам, обвинен в тероризъм и подозиран за участие в атентатите в Париж, беше екстрадиран от Белгия във Франция. Той беше заловен на 18 март при полицейска акция в брюкселския квартал Моленбек, няколко дни преди атентатите в Брюксел. Френските и белгийските власти го издирваха повече от четири месеца. Още от кореспондента на БНТ Владислав Велев.

Владислав Велев
от Владислав Велев
17:23, 27.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Салах Абдеслам ще отговаря пред френския съд за участието си в атентатите в Париж. Още не е ясно с подробности каква е ролята му в тях, но е обвинен в тероризъм във Франция и в участие в престрелка с полицията в Брюксел. Абдеслам беше прехвърлен днес от Белгия в затвор край Париж. Той ще бъде защитаван от френския адвокат Франк Бертон, с когото са разговаряли в белгийския затвор:

Франк Бертон, адвокат на Салах Абдеслам
Разговарях с един младеж, който е твърде унил, който иска да говори. Мисля, че това е важно, защото съдебната система трябва да знае, семействата на жертвите трябва да знаят.

Белгийският адвокат на Абдеслам омаловажава участието му в атентатите в Париж и заяви, че клиентът му има "интелигентността на празен пепелник".

Междувременно стана известно, че следващата седмица ще заработи отново терминала за заминаващи на летище Завентем, където на 22 март се взривиха двама атентатори-самоубийци. От началото на седмицата метрото в Брюксел, което също пострада при атентатите, отново работи нормално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Амир от Франция: ,,Песента на Поли Генова ми сред любимите
Амир от Франция: ,,Песента на Поли Генова ми сред любимите''
Представиха номинациите за наградите Евлогий и Христо Георгиеви
Представиха номинациите за наградите" Евлогий и Христо Георгиеви"