НОВИНИ

Елтън Джон подкрепи Джордж Клуни за бойкот на хотелите, собственост на Бруней

Сър Елтън Джон подкрепи американския актьор Джордж Клуни, който призова за бойкот на хотелите, собственост на Бруней, след като властите в кралството въведоха смъртно наказание за еднополовите връзки, съобщава „Скай нюз“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:22, 31.03.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света
елтън джон подкрепи джордж клуни бойкот хотелите собственост бруней

Законите в югоизточното азиатско кралство, които ще влязат в сила на 3 април, предвиждат убиване с камъни или бой с камшик до смърт за всеки, признат за виновен в прелюбодейство или хомосексуална връзка.

Сър Елтън похвали Клуни „за ясната му и твърда позиция срещу анти гей дискриминацията и фанатизма, който е обхванал Бруней – държава, в която хората с нетрадиционна сексуална ориентация са преследвани – като бойкотира хотелите на султана на Бруней“.

; ;

Британският певец публикува в личния си профил в Туитър списък с хотели, собственост на монархията чрез Брунейската инвестиционна агенция, сред които е и популярният хотел „Дорчестър“ в Лондон.

Бруней се управлява по законите на Шариата от 2014 година и султанът на страната, който е един от най-богатите хора на планетата, има върховната власт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 1 април: ​Тестват сирените в 10 града в страната
На 1 април: ​Тестват сирените в 10 града в страната
#Европа: Краят на залаганията за Лондон
#Европа: Краят на залаганията за Лондон