НОВИНИ

Посланията на кандидатите за "Дондуков"2 в днешния ден на избор

Ген. Румен Радев, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, каза, че е гласувал за доброто на България и се надява изборите да донесат ново бъдеще за българите. След като гласува, кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева заяви, че голямото предизвикателство към новия президент предстои. Според нея основна задача на новия държавен глава ще е да запази България единна.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:05, 13.11.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ген. Румен Радев гласува в 11 часа в столицата. След като пусна бюлетината той каза, че е водил етична кампания от начало до край.

Ген. Румен Радев, кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет: Затова моралната победа е налице, но политическата тепърва предстои, а това зависи от гласа на всеки един. Затова призовавам да няма самоуспокоение, нека българите да излязат днес до урните, нека се поздравим с легитимно избран президент, а това зависи от всички нас.
БНТ- Смятате ли, че правителството ще подаде оставка?
Ген. Румен Радев: Премиерът достатъчно добре се анализира сам. По-добре от такъв анализ здраве му кажи.

Цецка Цачева даде вота си час по-рано в Плевен. Каза, че е гласувала така, че България да остане фактор на стабилност.

Цецка Цачева, кандидат за президент на ГЕРБ: Най-голямото предизвикателство е след изборите в понеделник. И когато встъпи. Много работа е необходима, за да преодолеем тези различия по между ни, които минават границите на нормалното за мен. Трябва да има единение, да останем различни в идейните си послания, такива, каквито различните политически сили имат, но в името на националния интерес трябва да бъдем единни. България е била силна, България е била уважавана сред европейските народи тогава, когато е била единна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Студентски град гласуват за промяна
В Студентски град гласуват за промяна
Към 17:00 часа, избирателната активност е 41,93 %
Към 17:00 часа, избирателната активност е 41,93 %