НОВИНИ

Ураганният вятър в страната остави без ток населени места в русенска област

Силен вятър, достигащ на места до 100 километра в час, предизвика десетки аварии по електроразпределителната мрежа в Североизточна България.

bnt avatar logo
от БНТ
17:29, 13.11.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Ураганен вятър със скорост от 100 до 120 километра в час остави без ток населени места в русенска област. Екипите на "Енерго Про" работят по отстраняването на авариите. За нормалното протичане на изборния процес обаче, в самия град Русе са осигурени генератори, които да се задействат в случай на необходимост.

По пътя Русе-София екипи отстраняваха паднали дървета. От Агенцията за поддържане на плавателния път по Дунав в Русе са изпратили до всички корабособственици щормово предупреждение за пулсиращ западен вятър с пориви от 28 до 34 метра в секунда. Част от изолацията на покрива на читалището в кв. "Средна кула" е паднала от бурния вятър.

В късния следобед във Варненско три населени места са без ток, в област Добрич на тъмно са 27, а в Шуменска област без електричество са 24 населени места. Във Варна екипите на пожарната са се отзовали на няколко сигнала за откъснати ламарини и откачени реклами. Няма опасност за хората. В Морската градина и по улиците на града има много изпочупени клони.

В над 60 населени места, в Силистренска област има проблеми с тока. Най-сериозна е ситуацията в община Главиница, където авария прекъсна електричеството. Заради прекъснатата мрежа в Тутракан и околните села останаха и без вода. По данни на Енергопро 37 са селата, които все още са без ток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Найджъл Фарадж е първият европейски политик, с когото Тръмп се срещна
Найджъл Фарадж е първият европейски политик, с когото Тръмп се срещна
За сега няма данни за пострадали и щети след земетресението в Нова Зеландия
За сега няма данни за пострадали и щети след земетресението в Нова Зеландия