НОВИНИ

Генералният директор на БНТ представи резултати от работата по промените в ЗРТ

Генералният директор на БНТ представи пред комисията по култура и медии резултатите от експертната работна група по предложения за промени в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ). Докладът ще бъде разгледан от юристите на НС.

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:46, 13.02.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
генералният директор бнт представи резултати работата промените зрт
Емил Кошлуков - генерален директор на БНТ: БНТ и АБРО, БТВ и Нова постигнахме пълно съгласие за промените. Намерихме решение, което хем запазва пазарните принципи, хем частните медии са готови да признаят, че имаме повече подкрепа за обществената ни функция. Стигнахме до решение на проблемите си. Предлагаме и текстове, които касаят само нас - обществените медии. Дали сме ви решение - напълно реалистично. Дали сме ви опции за различни модели на финансиране. Всички варианти са огледани. Въпрос на политическо решение кое ще изберете. Искаме адекватно финансиране. Готови сме да управляваме прозрачно. Имаме нужда от пари при ясното съзнание за реформи. Вече работим затова. Численият състав е свален със 150- 200 човека. Отказваме се от рекламата. Готови сме да спазваме правилата и търговски принципи при филмопроизводството.
Андон Балтаков- генерален директор на БНР: БНР се намира в ситуацията на БНТ. Рекламата е минимална между 1 милион и 200 и един милион и 300. Рекламата е незначителен канал. Предпочитаме канал за директно финансиране от обществото, дали ще бъде държавен бюджет - но за нас това е основно. По отношение на допълнителните приходи - готови сме да се откажем от реклама, само ако получим стабилна издръжка от обществото. Ние не произвеждаме само радиопродукт, имаме и други.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: България ще увеличи участието си в мисията на НАТО в Ирак
Каракачанов: България ще увеличи участието си в мисията на НАТО в Ирак
Хванаха учителка от Хисаря да отива пияна на работа
Хванаха учителка от Хисаря да отива пияна на работа