НОВИНИ

Германската армия има нов кодекс за поведение след скандал с нацистки символи

Германските военнослужещи би трябвало да се съсредоточат върху историята на армията след Втората световна война, когато честват военната традиция, предвижда нов кодекс за поведението, приет като реакция на скандал от 2017 г. с войници, съхранявали нацистки символи в казармите си, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:22, 28.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
германската армия нов кодекс поведение скандал нацистки символи

Множеството разкрития миналата година поставиха в неудобно положение германската армия. До тях се стигна след друг скандал, при който войник с крайнодесни връзки създал фалшива самоличност на сириец и кандидатствал за бежански помощи, за да привлече вниманието към проблемите в германската миграционна система.

Старите ръководни принципи за военните традиции датират от 1982 г. Оттогава германската армия "напълно е сменила кожата си", каза генералният инспектор Фолкер Викер, според когото това е още една причина за обновяването. Той заяви, че събитията от миналата година са истинско "разтърсване за всички ни".

Новите стандарти позволяват на военнослужещите да се съсредоточават върху всяка епоха, която поискат, когато възпоменават военната история, стига това да съответства на ценностите на службата.

Германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен подписа новия кодекс за поведението на церемония в Хановер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп: Санкциите срещу Северна Корея ще останат в сила
Тръмп: Санкциите срещу Северна Корея ще останат в сила
Делото за убийството на Нягол Петров започва отначало
Делото за убийството на Нягол Петров започва отначало