НОВИНИ

Готвено ли е нападение срещу сръбския премиер Вучич?

Премиерът на Сърбия Александът Вучич и семейството му са отведени на безопасно място, след като полицията откри оръжия и боеприпаси на 50 метра от дома му. Сръбските служби не отричат, че срещу Вучич е имало отправени заплахи, но отказват да дадат повече информация.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:54, 30.10.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Гранатомет, ръчни гранати и патрони за автомат - това откриват сръбските полицаи в белгардския квартал Яйинци, на метри от резиденцията на премиерa. Властите не отричат, че безспорно мишена на готвеното нападение е Александър Вучич, а мястото, където са били оръжията е стратегическо - всеки ден по този път минава кордонътът му.

Небойша Стефанович, министър на вътрешните работи
Оръжията бяха захвърлени в храсти в район, където автомобилите са принудени да се движат бавно. Бяха разположени така, че нападателят да може да стреля, след което да избяга без проблем. Министър-председателят и семейството му са на сигурно място. Не мога да ви дам повече информация.

Самият Вучич е казвал в миналото, че е получавал заплахи заради реформите, които прави правителството му. Не е известно дали има връзка между този случай и инцидента от началото на седмица, при който сръбските власти задържаха 5 души, по обвинение в подготвяне на няколко покушения в Белград, с цел разчистване на сметки между престъпни групировки.

Мерките за сигурност около сръбските държавници са засилени през последните години, след убийството на министър-председателя Зоран Джинджич през 2003-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС и Канада ще подпишат СЕТА
ЕС и Канада ще подпишат СЕТА
Специално интервю на президента Росен Плевнелиев за малките репортери на БНТ
Специално интервю на президента Росен Плевнелиев за малките репортери на БНТ